Київ
21 березня 2016
Києво-Печерський заповідник запрошує дітей цікаво провести весняні канікули в Лаврі
Заходи проходитимуть з 21 по 25 березня.
news-image

Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник з 21 по 25 березня запрошує дітей та батьків провести цікаво канікули в Лаврі, передає «Є!» із посиланням на прес-службу закладу.

Зокрема, відвідувачам пропонуються:

Тематичний урок-екскурсія (з інтерактивними елементами): «БІБЛІЙНІ СЮЖЕТИ У СТІНОПИСУ ЦЕРКОВ КИЄВО-ПЕЧЕРСЬКОГО ЗАПОВІДНИКА», що  має на увазі ознайомлення з історіями на всі часи – з біблійними сюжетами, створеними майстрами лаврської малярні.

Після відвідування Троїцької надбрамної церкви та Трапезної  церкви з палатою учасники можуть долучитися до розв’язання  цікавих завдань, зокрема до складання пазла, що представляє один із найдинамічніших сюжетів. Рекомендована вікова категорія: 13–16 років.

Тривалість - 90 хв.

21, 22, 23, 24 березня. Поч. о 11.00. 

Інтелектуальний турнір «КЛУБ АКТИВНИХ ЗНАВЦІВ». Турнір відбувається за участю двох команд, кожна з яких складається з чотирьох гравців.

Гра відбувається в кілька етапів, серед яких відома гра «Крокодил», інтелектуальні питання, завдання на логіку, кмітливість, інтуїцію та увагу.

Рекомендована вікова категорія: 14–17 років.

Тривалість - 60 хв. 21, 22, 23 березня. Поч.: о 14.00  

Концерт Микола Лисенко – Тарас Шевченко».

У програмі: твори на сл. Т. Шевченка, романси М. Лисенка та обробки нар. пісень.

Виконавці: ст. викладач НМАУ ім. П. Чайковського Валентина Андрєєва та студенти НМАУ ім. П. Чайковського, концертмейстер Михайло Андрєєв.

24 березня. Поч. о 15.00.

До Міжнародного дня театру лекція-вистава «КУДИ ПРЯМУЄШ, О РУСЬ СВЯТА?», присвячена пам'ятці писемності ХІІ ст. «Повість врем'яних літ».

Лекція-вистава розповідає про епізод з історії Київської Русі, коли ігумен Сильвестр забирає літопис у Нестора за наказом князя Володимира.

Сюжет розповіді доповнюється яскравим мультимедійним ілюстративним матеріалом у вигляді фотоколажів та музичним оформленням духовних творів (фонограма).

Рекомендована вікова категорія: 14–20 років.

Тривалість - 35 хв. 25 березня. Поч. о 14.00.