Політика
21 березня 2016
«Наша мета - набрати хороших людей і перемогти», - лідер «Демальянсу»
Лідер "Демократичного альянсу" Василь Гацько розповів про вірогідне об'єднання його політсили з майбутньою політичною партією "Рух за очищення".
news-image

Лідер політичної партії "Демократичний альянс" Василь Гацько бере участь у Антикорупційних форумах, організатором яких виступає Михайло Саакашвілі. Чи об'єднаються у майбутньому дві політсили? В ексклюзивному коментарі кореспонденту «Є!»  на форумі у Дніпропетровську політик розповів про плани своєї партії на наступні вибори.

Василь Гацько наголосив, що "Демальянс" планує стати об'єднувальною силою для центристських та правоцентристських здорових реформаторських сил. "Рух за очищення" за словами Гацько, зараз об'єднує людей, які хочуть боротися й побороти корупцію. 

"Україні зараз, щоб побороти корупцію, потрібні не лише дострокові парламентські вибори, не лише нові виборчі правила, а кілька суб'єктів нових політичних справді європейських партій, не пов'язаних з олігархами. "Демальянс" є одним із учасників процесу. Але чи буде це єдиний суб'єкт на базі руху - станом на зараз невідомо", - розповів антикорупціонер.

Зміни в країні не можливі, коли відсутній такий політичний інструмент, як політична партія, наголосив Гацько. Можна тисячу разів бігати навколо сьогоднішніх політиків і політичних партій, вмовляти їх, переконувати, зауважив він, але досвід показує, що це майже не працює.

"У середнього класу, або майбутнього середнього класу, має з'явитися свій представник. Це політична партія. Коли ми створювали "Рух за очищення", то всі прийшли туди з різними абсолютно мотиваціями. Я одразу озвучував мотивацію "Демократичного альянсу" - попри дискусійну платформу, якою є Антикорупційний форум, нам потрібна потужна політична партія, яка зможе йти на вибори", - акцентував політик.
"Тому моя особиста мотивація - я їжджу і шукаю людей для того, щоб їх об'єднати в "Демальянс". І для того, щоб ця партія представляла інтереси людей, перемогла на виборах і зробила зміни. Іншого варіанту немає", - підкреслив Гацько.

Лідер "Демальянсу" переконує, що людям немає чого остерігатися політики у антикорупційному русі. Навпаки, проблема українців у тому, зауважує Гацько, що хороші, порядні люди остерігаються політики. Негідників не треба переконувати й мотивувати йти у політику. Вони йдуть туди заробляти, певен політик.

"Наша - мета набрати хороших людей і перемогти!", - резюмував розмову Василь Гацько.

Яна Катасонова