Суспільство
22 березня 2016
Тимощук прокоментував реакцію ЗМІ щодо українських легіонерів в Росії
Одна частина вболівальників обурилася через ймовірність викликання цих футболістів до збірної України, інша ж здивувалася відхиленню виклику.
news-image

Анатолій Тимощук зазначив, що політики у футболі не повинно бути, повідомляє «Є!» із посиланням на Футбол 24.

За його словами, футболісти української збірної завжди це підкреслюють, але, на жаль, політика почала закрадатися у футбол.

Збірна України з футболу нещодавно мала кадрові проблеми. Тренер Михайло Фоменко оприлюднив список футболістів, які зможуть грати в матчах проти збірних Кіпру та Уельсу. В цьому списку преса та прихильники футболу не побачили імен українських легіонерів, що грають у чемпіонаті Росії.

Запрошень не отримали Селезньов, Девіч, Бутко, Зінченко, Пилявський. Деякі ЗМІ пояснили рішення тренера політичними мотивами.

Після цього прес-аташе збірної України Олександр Гливинський зробив офіційну заяву, в якій наголосив, що рішення про не включення українських легіонерів з російської Прем'єр-ліги було прийняте зі спортивних, а не з політичних причин. За його словами, ці гравці спочатку отримали попередні виклики, просто потім вони не потрапили в кінцеву заявку. Також прес-аташе закликав українські ЗМІ зняти тему політичного обґрунтування рішення Фоменка з обговорення в медіа-просторі.  

Цю подію також прокоментував Андрій Ярмоленко. Він підкреслив, що в українській збірній повинні грати найсильніші футболісти, незалежно від чемпіонатів, в яких вони грають.