Події
23 березня 2016
Смертниками в аеропорту Брюсселя виявилися два брати
Чоловіки мешкали у Брюсселі.
news-image

Головні підозрювані у розслідуванні терактів в Парижі, співучасники Салаха Абдеслама - брати Бакрауі - ідентифіковані як смертники в аеропорту Брюсселя. Про це повідомив телеканал RTBF з посиланням на джерела в поліції, передає «Є!».

Телеканал RTBF отримав ексклюзивну інформацію з джерел в поліції. Брати Бакрауі - Халід і Брахім, що живуть в Брюсселі, ідентифіковані серед ймовірних смертників, які скоїли теракт в брюссельському аеропорту, - повідомив телеканал.

Брати підірвали себе, привівши у дію пояси смертника.

Один з них - Халід знімав під чужим ім'ям квартиру в комуні Форе на вулиці Дріс, де сталася перестрілка з поліцією 15 березня, а згодом в квартирі були виявлені сліди Салаха Абдеслама, завдяки яким він був знайдений і арештований три дні потому.

У той же час у вівторок глава МВС Бельгії Ян Ямбон і федеральний прокурор Бельгії Фредерік Ван Лев в численних телевиступах неодноразово заявляли, що поліція "поки не встановила зв'язків між вибухом в аеропорту і справою Абдеслама".
Раніше електронна версія американської газети The Wall Street Journal повідомила, що теракти в Брюсселі, імовірно, були пов'язані з арештом Абдеслама, що  відбулося 18 вересня.

Читайте також: Поліція опублікувала фотографію підозрюваного в теракті в Брюсселі