Події
23 березня 2016
Генпрокуратура повідомила про підозру Сергію Курченку за вчинення злочинів у сфері господарських операцій
Унаслідок протиправних дій державі завдано шкоду на загальну суму понад 2 млрд грн.
news-image

Як повідомили у Генпрокуратурі, за наслідками розслідування, з урахуванням здобутих доказів, складено повідомлення про підозру Сергію Курченку як керівнику злочинної організації, передає «Є!».

Зазначається, що злочинна організація протягом 2010 року - початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом.

У вказаний період часу С. Курченко організував вчинення очолюваним ним організованим злочинним угрупованням незаконного заволодіння видобутого ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Укрнафта» та належного державі зрідженого газу на загальну суму 2,2 млрд грн шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими від ринкових, нібито для потреб населення.

У той же час, фактично зріджений газ членами злочинного угруповання у подальшому реалізовувався підконтрольними С. Курченку суб'єктами за ринковими цінами на території України, - повідомили у відомстві.

Унаслідок цих протиправних дій державі завдано шкоду на загальну суму понад 2 млрд грн.

На теперішній час підозрюваний С. Курченко оголошений у міжнародний розшук, за зверненням слідчого, погодженим з прокурором, судом щодо нього обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

У ході розслідування органом досудового розслідування накладено арешт на майно та інші активи підозрюваних на загальну суму понад 2,8 млрд грн.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Харківські прикордонники за гроші переправляли через кордон іноземців, яким заборонено в’їзд до України