Події
24 березня 2016
Жириновського хочуть притягнути до відповідальності за образливі слова про теракти в Брюсселі
Петербурзький депутат вимагає перевірити висловлювання політика за статтею "Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму".
news-image

Депутат Законодавчих Зборів Санкт-Петербурга Борис Вишневський просить главу СК Росії Олександра Бастрикіна притягнути до відповідальності лідера ЛДПР Володимира Жириновського за слова про теракт в Брюсселі, передає «Є!». Про це пише місцева "Фонтанка.Ру".

Відповідно до статті 205.2 КК Росії, під публічним виправданням тероризму розуміється публічну заяву про визнання ідеології і практики тероризму правильними, такими, що потребують підтримки і наслідування. Звісно ж, що процитоване вислів Жириновського відповідає зазначеному визначенню, - вважає Вишневський.

Вишневський просить перевірити висловлювання і залучити Жириновського до кримінальної відповідальності за статтею "Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму".

Раніше Жириновський, коментуючи теракти в Брюсселі, заявив "Зараз теракти йдуть в Європі і йтимуть по всій... І нам це вигідно - нехай вони здихають і гинуть".

Читайте також: «Самі винні»: Жириновський обурився хвилиною мовчання за жертвами в брюссельських терактах