Політика
24 березня 2016
Лише одна фракція підтримала кандидатуру Яресько на посаду прем’єра
У "Самопомочі" заявили, що були єдиними, хто підтримав кандидатуру Наталії Яресько на посаду прем’єра.
news-image

Лідерам колишньої коаліції повідомили, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк готовий піти у відставку, і запропонували на його місце кандидатуру Володимира Гройсмана. Про це йдеться в офіційній заяві фракції "Сапомоміч", оприлюдненій на Facebook, передає «Є!».

Сьогодні під час зустрічі голів фракцій колишньої коаліції була озвучена пропозиція сформувати уряд на чолі з Володимиром Гройсманом разом із твердженням про готовність піти у відставку нинішнім прем'єром, - сказано у повідомленні.

У "Самопомочі" заявили, що були єдиними, хто підтримав кандидатуру Наталії Яресько на посаду прем’єра.

Прикрим є те, що фракція "Самопоміч", залишаючись в опозиції, виявилася єдиною фракцією, яка готова була підтримати технократичний уряд на чолі із Наталею Яресько. Так само сумно спостерігати за спробами наших колег у парламенті сховатися від відповідальності за неспроможність підтримати ідею уряду незалежних, "нічиїх" людей, - зазначили у політсилі.
Окрім цього, на жаль, серед фракцій потенційної коаліції немає розуміння того, що будь-який прем'єр-міністр приречений бути неуспішним за умови постійної загрози нової політичної кризи та дочасних виборів, - вважають у "Самопомочі".
Через відсутність цього розуміння фракції парламенту не сприймають як необхідність - новий закон про вибори до парламенту за пропорційною системою з відкритими списками та нову ЦВК, а також ідею неполітичного Генпрокурора. Небажання потенційної коаліції прийняти новий закон про вибори на пропорційній основі з відкритими списками ми вважаємо загрозою українським реформам та державності, - сказано у заяві.

У фракції "Самопоміч" заявили, що не змінюють свою позицію - переходять в опозицію "через несумісність систем цінностей із фактичною більшістю у парламенті".

Ми державницька проєвропейська опозиція і готові підтримувати ті рішення уряду, які будуть на користь людям та державі. Ми вітаємо формування коаліції навколо кандидатури нового прем'єр-міністра і готові допомогти новоствореній коаліції ухвалити таке рішення за умови обрання неполітичного Генпрокурора, формування нового складу ЦВК, і прийняття закону про вибори на пропорційній основі з відкритими списками, - зазначили у політсилі.