Суспільство
25 березня 2016
Топ-5 порад, які допомагають бути щасливими
П'ять речей, які, на думку вчених, повернуть щастя в твоє життя.
news-image

"Щастя на боці того, хто задоволений", - казав Аристотель, передає «Є!». Кожна людина має свої критерії цього стану, кожен намагається зробити своє життя наповненим приємними емоціями та відчуттям щастя. Що робити, якщо в вашому житті не вистачає позитиву, а такий приємний стан, як щастя покинув вас?

Ми пропонуємо 5 порад, які допоможуть вам стати трохи щасливішими. 

Проводь менше часу перед телевізором

Здавалося б проста і корисна порада. Однак багато хто не може відмовитися від перегляду новин або улюблених шоу. У журналі Social Indicators Research написали ціле дослідження про нещасливих людей, які проводять багато часу за переглядом серіалів і телепередач. Варто замислитися.


Будьте готові до старіння

Не треба боятися сивого волосся і зморшок на обличчі. Вчені довели, що тільки в зрілому віці людина починає почувати себе щасливим в повній мірі. До того ж, від старості не втекти.

Не бійтеся змін

З часом будь-яка справа набридає, все приїдається. Наважтеся на кардинальні зміни, будь то нове хобі, або нова зачіска. Не бійтеся навіть змінити роботу, якщо від нинішньої вас нудить.

Оточуйте себе приємними людьми

Щастя передається! Якщо вас оточують щасливі та радісні люди, вони неодмінно передадуть цей оптимізм і вам. Протилежний ефект можна отримати від людей, які завжди незадоволені життям.

Насолоджуйтеся природою

Люди занадто віддалилися від природи. Виділить трохи часу, щоб вибиратися на свіже повітря. Це обов'язково повинні бути гарні місця: ліс, парк або річка. Вченими доведено, що зелений і синій колір заспокійливо діють на психіку. 

Як писав ще один відомий філософ Демокріт, кінцева мета - це стан, при якому душа перебуває в спокої і рівновазі.