Події
25 березня 2016
Прокурору, який пропонував хабар за влаштування до НАБУ, загрожує тюремне ув'язнення
Обвинувачений пропонував неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч доларів США членам Конкурсної комісії та працівникам Національного антикорупційного бюро.
news-image

Як повідомили у Генпрокуратурі, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою прокурора Генпрокуратури України, який 17 лютого 2016 року пропонував неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч доларів США (близько 270 тис грн) членам Конкурсної комісії та працівникам Національного антикорупційного бюро України за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів НАБУ, передає «Є!».

Досудове розслідування закінчено за 21 день.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

З метою забезпечення можливої конфіскації на майно підозрюваного накладено арешт.

Крім того, підозрюваного звільнено із органів прокуратури України.

Обвинувальний акт направлено до суду за ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, надати їй неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданої їй влади чи службового становища).

За висунутим обвинуваченням особі загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Олега Царьова будуть судити за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України