Події
25 березня 2016
Жорстка розмова: Путін наказав Кадирову рахуватись з федеральними силовиками
Президент Володимир Путін вимагає від глави Чечні Рамзана Кадирова посилити взаємодію з федеральними органами влади
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на "Інтерфакс".

Потрібно приділити більше уваги контактами з органами федеральної влади. І ви, і майбутні керівники республіки, звичайно, повинні робити все для дотримання російських законів у всіх сферах нашого життя, і я хочу це підкреслити - в усіх сферах нашого життя, - зазначив Путін.

Президент зазначив також, що потрібна "більш тісна координація і робота з федеральними органами влади для забезпечення питань безпеки. Зі своєю заявою глава держави виступив за підсумками зустрічі, на якій залишив Кадирова керувати Чечнею до виборів у вересні і понадіявся, що той візьме участь у виборчій кампанії.

Така вимога Путіна пояснюється одним з найбільш відомих конфліктів Кадирова і федеральних властей став епізод з убивством під час затримання в Грозному Джамбулата Дадаева Ставропольським поліцейськими. Глава Чечні після цього оголосив, що дозволяє своїм підлеглим стріляти по силовикам з інших регіонів в разі, якщо ті проводять операції, не санкціоновані керівництвом республіки.

Кримінальну справу про перевищення повноважень, порушену в управлінні СК по Чечні, закривав голова федерального відомства Олександр Бастрикін. Верховний суд Чечні згодом це рішення скасував.

Також ЗМІ повідомляли про те, що слідчі, які займалися справою про вбивство Бориса Нємцова, не змогли допитати підозрюваного у цій справі Руслана Мухудінова, який знаходився в своєму родовому селі. Офіційного підтвердження ця інформація не отримала. Крім того, в Москві уродженці Чечні напали на голову ПАРНАС Михайла Касьянова, в ресторані йому в обличчя кинули торт.

 

Читайте також: У Кадирова змінилася посада