Спорт
25 березня 2016
Шовковський заступився за українців, які грають в російських клубах
Футболіст вважає, що розповідати, де, хто і як повинен грати, не знаючи всіх футбольних нюансів, людина не має права.
news-image

Олександр Шовковський зазначив, що не потрібно засуджувати українських гравців, які вирішили спробувати свої сили в чемпіонаті Росії, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент. 

Спортивне життя футболіста дуже коротке. І в 35 років, можливо, навіть раніше, футболіст закінчує грати в футбол. Життя у нього змінюється дуже сильно, і він має право вирішувати свою долю, як він далі її буде складати. Але є обставини, які накладаються ззовні, їх теж не можна не враховувати. І тут починається вже противага, і кожен вибирає собі позицію, яка йому ближча, або, з тих чи інших обставин, на нього впливає.

Знову-таки, засуджувати людей за їхній вибір ніхто не має права. Тому що, грубо кажучи, сидячи біля екрану телевізора, розповідати, де хто і як повинен грати, не знаючи всіх футбольних нюансів, людина не має права. Ви ж не знаєте поведінки українського футболіста в Росії. Можливо, потрапивши в певне середовище, йому вдасться змінити ментальність тих людей, в середовище яких він влився. Можливо, він спробує розповісти про ситуацію в нашій країні. А це ж зовсім інша картинка, відмінна від тієї, яку можна побачити на екрані телевізора. Може, йому вдасться змінити думку більшості людей, які будуть в сфері його впливу і місцевої громади. І він змінить погляд тих людей, які поруч з ним. Вони ж, у свою чергу, можуть змінити погляд інших людей. І таким чином він буде надавати набагато більше користі своїй країні, ніж, якби перебував всередині своєї країни.

Ви цього теж не можете знати, і оцінювати за якусь конкретну дію не варто, повірте. Тема не дуже вдячна і не дуже хороша. Ми стравлюємо і розгойдуємо цей маятник досить сильно. Я знаю в Росії багато людей, які ставляться дуже негативно до всього того, що відбувається на території цієї країни і тих дій (за участю Росії), які відбуваються за її межами. Але, є політика партії, якщо можна так висловитися.

Для уболівальників це тема нагальна, вони її обговорюють, це нормально, природно. А для гравців, у яких є завдання добре підготуватися і виступити на Євро, це абсолютно не потрібно. Я згоден з тим, що в збірній повинні бути кращі гравці. У збірній повинні грати найсильніші гравці", - сказав Шовковський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що українські футболісти з російського чемпіонату не викликані виключно зі спортивних причин.

Читайте також: У Луцьку обікрали автомобілі міжнародної гуманітарної організації з Німеччини