Економіка та бізнес
28 березня 2016
У пустелі Сахара побудують продовольчі ферми
Розроблені технології дозволять вирощувати продукти харчування протягом усього року.
news-image

В пустельній частини Тунісу побудують "зелені" ферми для вирощування продуктів харчування, передає «Є!» із посиланням на Економічна правда.

Як зазначається, продовольчі городи площею 10 га розіб’ють у Сахарі у рамках проекту Sahara Forest Project, який має намір фінансувати Міністерство закордонних справ Норвегії.

Передбачається, що для поливу рослин, а також для охолодження та зволоження повітря на фермі використовуватиметься опріснена морська вода, а відфільтрована з неї сіль піде на продаж. В той же час сонячні панелі забезпечать достатню кількість електроенергії для живлення теплиць, очищення води та перекачування водяної пари через приміщення. 

Як зазначають ініціатори Sahara Forest Project, розроблені технології дозволять вирощувати продукти харчування протягом усього року. 

Зелені ферми не тільки частково вирішать продовольчу проблему, а й створять сотні робочих місць для сільгоспрацівників та фахівців з високих технологій, - наголошують організатори.

На створення ферм для вирощування продуктів харчування у одній з найспекотніших пустель світу Норвегія планує виділити 30 млн доларів.

Передбачається, що Sahara Forest запрацює у 2018 році. 

На додачу, реалізація проекту Sahara Forest Project допоможе Тунісу суттєво збільшити частку використання "зеленої" енергії, яка за підсумками 2015 року, становила лише 1%. До 2030 року уряд країни поставив за мету довести частку електроенергії з ВДЕ до 30%. 

Читайте також: Курс валют на 28 березня