Події
28 березня 2016
Люди Шокіна намагаються усунути Горбатюка, - Лещенко
Керівникові управління спеціальних розслідувань Сергію Горбатюку було запропоновано подати у відставку і поїхати працювати до Львівської області.
news-image

Про це повідомив сьогодні на мітингу за відставку генпрокурора Віктора Шокіна нардеп від БПП Сергій Лещенко, передає з місця подій кореспондент «Є!»

Він розповів, що після запевнень ГПУ, що гідної кандидатури на пост генпрокурора немає, адвокати Небесної сотні взяли ініціативу на себе і озвучили Сергія Горбатюка, керівника правління спеціальних розслідувань, як кандидата на посаду генпрокурора.

Але через кілька днів (після цього - прим. ред.) йому запропонували написати заяву про відставку, залишити слідство по справі мМйдану і поїзати в "заслання" до Львівської області, - зазначив нардеп.

Також він наголосив, що цю пропозицію Горбатюку озвучив Юрій Столярчук, заступник Шокіна, якого наразі розглядають як найбільш можливого кандидата на посаду генпрокурара. Він відомий тим, що є куратором головного слідчого управління, де, за словами Лещенка, зараз лежать більшість скандальних справ проти Бойка, Курченка тощо.

Лещенко також нагадав про останню справу ГПУ проти керівників Центру протидії корупції Віталія Шабуніна та Дар'ї Каленюк. 

І ці люди хочуть зараз очолити Генпрокуратуру. Це ганьба після всіх подій, які сталися в нашій країні, - резюмував нардеп.
Читайте також: Майдан не завершився, треба тиснути далі! - Найєм про необхідність відставки Шокіна