Події
28 березня 2016
Грузини, що прибули в Україну два тижні тому, встигли скоїти дві крадіжки
За документами іноземці прибули до України два тижні тому з метою туризму.
news-image

Як повідомили у поліції Київської області,  до чергової частини  Миронівського відділу поліції надійшло повідомлення від 60-річної місцевої жительки, що двоє чоловіків не слов’янської зовнішності викрали з її квартири вироби з золота і зникли на автівці, передає «Є!».

Як з’ясувалось, що пенсіонерка по обіді повернулась додому і виявила зламаний замок у дверях, а по квартирі нишпорили невідомі чоловіки. На запитання, що вони тут роблять, особи відповіли, що тут проживають. Після чого «непрохані гості» швидко вискочили геть, сіли в автівку і зникли в невідомому напрямку, залишивши свого молодого подільника, який чатував біля будинку і в разі чого мав повідомити їм про небезпеку, - повідомили у відомстві.

Втекти далеко молодику не вдалося – на сусідній вулиці його затримали патрульні поліцейські. Ним виявився 20-річний житель Черкащини.

Він розповів, що потоваришував з друзями-іноземцями у столиці. Серед них були розподілені «ролі», вони проникали до помешкань шляхом злому замка, звідки викрадали гроші та ювелірні прикраси.

Упродовж кількох годин правоохоронці Миронівського району встановили місцезнаходження інших учасників крадіжки і затримали їх на території Черкаської області.

Ними виявилися 33-х та 35-річний жителі Грузії, які приїхали до столиці на гостини. У зловмисників вилучено викрадені вироби з золота, що упізнала потерпіла пенсіонерка.  

Наразі група лиходіїв ґрунтовно підозрюється у скоєнні двох крадіжок. Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території району та столичної області.  

За виявленими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) КК України та триває досудове розслідування.

Кримінальній трійці загрожує ув’язнення від трьох до шести років.

Читайте також: На Рівненщині у ДТП загинула п'ятирічна дівчинка