Україна
28 березня 2016
Огляд найголовніших подій
Найголовніші події країни - коротким рядком.
news-image

У мери вдруге!

У Кривому Розі на виборах переміг Юрій Вілкул. Про це свідчать офіційні дані тимчасової виборчої комісії, повідомив голова виборчої комісії міста Павло Гивель.

"У підсумку на першому місці опинився Юрій Вілкул - 74,18% голосів виборців (209 469 осіб), на другому місці - Семен Семенченко - 10,92% (30 837 осіб). Світлана Сова на третьому місці - 4,67% (13 190 голосів). Микола Колесник набрав 4,36% (12 316 голосів)", - заявив Гівель.

Водночас у комісії зазначили, що це попередні дані, адже ТВК ще розглядатиме скарги суб’єктів виборчого процесу, які можуть вплинути на результати.

Тим часом в обласному управлінні Національної поліції в понеділок офіційно повідомили, що під час виборів міського голови Кривого Рогу було зареєстровано 47 порушень, 15 з них стосувалися незаконної агітації та порушення порядку агітації.

Гройсман не виключає, що у вівторок може стати прем'єром

Спікер парламенту Володимир Гройсман не виключає, що вже завтра може стати прем'єром. Про це він заявив журналістам у ході брифінгу.

"Перемовини тривають. Якщо буде знайдено порозуміння сьогодні, чого я не виключаю, тоді завтра перейдемо до розгляду питання і голосування. Якщо сьогодні його не буде знайдено, будемо шукати далі. Знайдемо в середу, значить, будемо в четвер розглядати це питання", - заявив Гройсман.

Він зазначив, що у нього є чітке бачення, яке можна поділити на три позиції: перше - це план дій, який "повинен вивести країну з ситуації, яка склалася"; друге - повинна бути стратегія тієї чи іншої реформи, "стратегічні бачення того, яку модель економіки треба будувати, третє - якість управління.

СБУ заборонила в'їзд в Україну скандальному телеведучому Отару Кушанашвілі

Служба безпеки України (СБУ) на три роки заборонила в'їзд російському журналісту Отару Кушанашвілі в Україну. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"У СБУ були численні звернення громадян, депутатів, активістів про необхідність заборони в'їзду російському телеведучому. На підставі цього було прийнято рішення заборонити в'їзд на три роки", - повідомила Гітлянська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нардеп Микола Княжицький звернувся до прес-секретаря президента України Святославу Цеголко з проханням розібратися з Отаром Кушанашвілі, новим ведучим "Радіо Вести", який відкрито говорить про те, що підтримує країну-агресора Росію.

Крім того, нардеп Мустафа Найєм заявляв, що планує разом з колегами по парламенту звернутися в СБУ з проханням заборонити в'їзд в Україну одіозному російському журналісту Отару Кушанашвілі.

Юрій Луценко вважає, що наступний прокурор повинен бути людиною поза системою.

За словами голови БПП Юрія Луценка, фракція дасть більше 100 голосів за відставку генпрокурора Віктора Шокіна.

"Наступний прокурор, з моєї точки зору, повинен бути людиною поза системою. Я чую багато заяв про підтримку тієї чи іншої фігури. Особисто я, як людина, яка працювала в системі МВС і в системі по інший бік колючого дроту, вважаю, що органи прокуратури може реформувати людина, яка не працювала в прокуратурі. З моєї точки зору, це полумафіозна система, яка круговою порукою не дає змінити ситуацію. Я не вірю в те, що навіть чесний Горбатюк здатний зламати систему ", - сказав глава фракції БПП.

На питання про те, чи погодився він стати генеральним прокурором посилаючись на ініційований нардепами від БПП збір підписів, Юрій Луценко відповів:

"Я проти цього, мені ніхто не пропонував (стати генпрокурором - Авт.). Я взагалі противник збору будь-яких підписів за цього питання. З президентом ми про це не говорили, він мені такої пропозиції не робив".

За інформацією джерел Сегодня.ua в ГПУ і БПП, на крісло Віктора Шокіна претендують двоє людей: нинішні перший заступник генпрокурора Юрій Севрук та начальник управління спецрозслідування Сергій Горбатюк.

Автор: Мішель Арманд