Політика
28 березня 2016
Стало відомо, про що говорили лідери партій на нараді у Президента
Оприлюднено імена кандидатів на посади в новому уряді.
news-image

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що 28 березня ввечері він, після наради з Президентом, прийняв разом із однопартійцями рішення не підтримувати кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду нового очільника уряду. Про це нардеп зробив допис у Facebook, повідомляє «Є!».

"У вівторок 29 березня, БПП, НФ і Батьківщина домовилися оголосити про створення нової коалції в парламенті. Ці три фракції подають Президенту кандидатуру Гройсмана на прем'єр-міністра і формують новий склад уряду", - сказано у повідомленні.

Ляшко зазначив, що вимоги Радикальної партії не виконані, тому фракція залишається в опозиції та відмовляється голосувати за спікера у якості прем'єр-міністра.

Лідер фракції БПП Юрій Луценко заявив, що кандидатура Володимира Гройсмана є остаточно узгодженою політсилами. "Українська правда" повідомляє, що вже розподілено й посади у міністерствах новоствореного уряду.

Так, посаду віце-прем'єр-міністра економіки пророкують Борису Ложкіну або Віталію Ковальчуку.

Міністерство інфраструктури може очолити Володимир Кістіон, МінАПК - Тарас Кутовий, Мінкульт - Євген Нищук.

Міносвіти може очолити Інні Совсун, але одночасно два інших джерела повідомили, що на це місце претендує Лілія Гриневич.

Кандидати на крісло глави Мінекології поки не озвучуються.

Геннадій Зубко, згідно з інформацією, повинен залишитися на посаді віце-прем'єра, а Павло Розенко - стати віце-прем'єром з гуманітарних питань.

Крісла глави МВС і Мін'юсту планують залишити за Арсеном Аваковим і Павлом Петренком.

Повідомляється, що саме такі кандидатури обговорювалися, але голосування не було.