Суспільство
29 березня 2016
Порошенко в Краматорську нахамив журналістам
Про це представники ЗМІ повідомили у соцмережах.
news-image

Президент України Петро Порошенко під час візиту в Краматорськ поскандалив з журналістами, заборонив їм бути присутніми в гарячих точках зони АТО і висвітлювати бої і життя на передовій, передає «Є!» із посиланням на Іnforesist.

Конфлікт почався після того, як журналісти запитали президента про гроші для бійців АТО і про недавню заборону на зйомки в зоні бойових дій.

Сьогодні запитав президента, де атошні гроші солдат. Закінчити питання президент мені не дав, просто перебив і сказав, що я брешу. Йти в атаку наш головнокомандувач може тільки на журналістів. З ворогом все набагато сумніше. Авдіївська промзона, Зайцеве, Бутівка, Зеніт, Піски - все Донецький напрямок, де йде справжня війна. Але показати ми її не можемо - туди журналістів не пускають. Обмеження почалися після того, як підняли питання про виплату солдатам атошних грошей, - написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Володимир Рунец.
А ще, за словами президента, журналістам нічого робити там, де стріляють. Нам. Акредитацію. Нам. Немає що робити. Після двох років на війні. Ми тут не потрібні. Без волонтерів президент вже виграв війну. Без журналістів тепер про це розповість українському народові, - додав Рунец.

Про те, що пресі не дають працювати в зоні АТО главі держави сказала і журналістка Ірина Баглай, на що Порошенко порадив оформити акредитацію.

Для замітки закриті - промзона, шахта Бутівка, Зеніт, Піски, Зайцеве, Мар'їнка, Красногорівка. Те, що виходило доїхати - пробитися - спасибі друзям військовим. І ще Президент порадив пройти нам акредитацію в зону АТО, - написала Баглай.

Про цей скандал написала і журналістка Наталія Нагорна.

«Він... який закінчив ато за тиждень. Який насмілився грубіянити военкорам, які бачили ад. Пам'ятаєте, як Путін питав у Шевчука, хто він. Так сьогодні зарвався президент, коли звинувачував у брехні Volodymyr Runets. Пропонував прес-карту ато оформити. Наприклад, запитав "ти хто?" у Ірини Баглай, яка кавалер ордена за заслуги, цей орден він же сам їй і вручав. Я допускаю, що він не дивиться інші канали, крім свого, раптом про Батька (поки не плутати з Бацьком) погано скажуть, а? Війну закінчити - не журналіст хамити, - написала Нагорна.
Читайте також: Екс-віце-прем’єр Словаччини готовий увійти до уряду України