Резонанс
29 березня 2016
Шокін звільнив Сакварелідзе перед голосуванням у ВР
Генпрокурор Віктор Шокін в день голосування за його відставку звільнив свого заступника, реформатора Давида Сакварелідзе.
news-image

Відповідний наказ оприлюднено на сайті ГПУ, передає «Є!» з посиланням на "Українську правду".

До Генеральної прокуратури упродовж останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України "Про прокуратуру" встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника Генпрокурора – прокурора Одеської області, яку обіймає Сакварелідзе, - сказано в повідомленні.
Також обгрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України, - додали в повідомленні ГПУ.


Згідно з повідомленням, Шокін "привів у відповідність до вимог Закону "Про прокуратуру" структуру та штатний розпис органів прокуратури" і ліквідував посаду заступника Генпрокурора України – прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області.

Крім того, своїм наказом від 29 березня поточного року Шокін притягнув до дисциплінарної відповідальності Сакварелідзе "за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання у непередбаченому законодавством порядку у службову діяльність іншого прокурора, скоєння проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків, звільнивши його з посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області та з органів прокуратури". 

Виконання обов’язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученка.

Читайте також: Одеські депутати попросили Шокіна звільнити Сакварелідзе