Політика
29 березня 2016
Шимків погодився б стати віце-прем'єром, але не міністром охорони здоров'я
Заступник глави Адміністрації Президента не згоден зайняти посаду у Міністерстві охорони здоров'я.
news-image

Про неможливість свого призначення міністром охорони здоров'я Дмитро Шимків повідомив на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Facebook, повідомліє «Є!».

Я не люблю коментувати чутки, але оскільки до мене звернулось багато журналістів, депутатів, активістів повідомляю - я не погоджуся на посаду міністра охорони здоров'я, адже таким чином порушується основне поняття технократичного підходу до формування уряду, а саме: 1) я не маю управлінського досвіду роботи у медичній галузі, хоча розумію питання управлінського виклику, і можливо впорався - принаймні в мене є розуміння, що таке страхова медицина, єдина система інформаційного забезпечення - на кшталт eHealth, переходу від стандартів "ліжко місць" до стандартів надання послуг; 2) має місце особистий конфлікт інтересів, бо мій батько багато років ремонтує медичне обладнання у Львові; 3) для впровадження реформ в охороні здоров'я потрібно єднання парламенту та уряду у досить довгій перспективі, чого не має, а це означає відсутність бачення реформи на яке "наймається" парламентом міністр, - зазначив заступник глави Адміністрації Президента.
Таким чином, відсутній досвід роботи в галузі, є конфлікт інтересів і немає довготермінового бачення для реалізації реформи з боку парламентарів.
Я не одноразово публічно заявлял що моя сила в координації та об'єднанні зусиль, а це є посада віце-прем'єра. Також говорив що для координаційних посад не потрібно міністерство адже найголовніша потреба сьогодні це узгодження та міжвідомча координація зусиль. В мене є досвід в інноваціях та залученні інвестицій, електронному урядуванні, впровадженні організаційних змін, тощо. Вважаю, що треба використовувати сильні сторони людей для досягнення успіху країни.

Як повідомлялося раніше, голова Верховної Ради Володимир Гройсман назвав Шимківа одним з тих, хто, на його думку, гідний стати членом нового Кабміну, не уточнивши посади. Пізніше він підтвердив, що хотів би бачити Шимківа в складі уряду під своїм керівництвом. Народний депутат України Мустафа Найєм у програмі "Свобода слова" в ефірі телеканалу ICTV в понеділок увечері заявив, що Дмитро Шимків може зайняти посаду міністра охорони здоров'я в новому уряді.