Економіка та бізнес
29 березня 2016
У 2015 році до України найбільше туристів приїхало з Молдови і Росії
Міф про те, що війна в Україні точиться по всій території, вже стабільно 2 роки відлякує потенційних туристів з інших країн.
news-image

Про це сьогодні на брифінгу у ВР розповіла нардеп від "Самопомочі" Ганна Романова, передає «Є!».

В Україні є величезний туристичний потенціал. Проте починаючи з 2014 року кількість іноземних туристів падає, - заявила вона.

Нардеп повідомила, що минулого року до нас прихало всього 13 млн туристів, що вдвічі менше, ніж прихало в 2012-2013 роках. Така тенденція пояснюється тим, що за кордоном йде пропаганда, що в Україні точиться війна на всій території країни.

Проте, за словами Романової, держава не робить нічого, щоб популяризувати свій туристичний потенціал, а все що робиться, це роблять аматори і активісти.

Ганна Романова повідомила, що 6 квітня організовуются парламентські слухання з туристичних питань, щоб привернути увагу держави до цієї проблеми.

Нардеп звернулася до всіх представників туристичної галузі, до мерів міст і голів облдержадміністрацій взяти участь у цих парламентських слуханнях.

Вона також повідомила, що за статистикою найбільше ву2015 році прихало з Молдови, на 3 місці - Росія. Це пояснюється безвізовим режимом між країнами. Проте такі країни як Австралія, Нова Зеландія практично не представлені через бюрократичні процедури з одержання візи до України. Романова наголосила про необхідність спростити цю процедуру для іноземців.

Серед головних проблем туристичної галузі нардеп назвала фінансування галузі і повного ігнорування з боку представників міністерства культури.

Читайте також: 23 країни отримали спрощений режим в'їзду до України