Київ
30 березня 2016
Для реформування транспортної системи Києву потрібно близько 600 одиниць громадського транспорту
Директор КП «Київпастранс» висловив свою думку щодо реформування транспортної системи
news-image

Директор КП «Київпастранс» Сергій Майзель під час конференції «Kyiv urban transport conference 2016» розповів, що необхідно для проведення реформи у транспортній галузі Києва, повідомляє «Є!» з посиланням на "Четвертая власть".

Він зазначив, що для успішного реформування транспортної сфери столиці потрібно 235 нових автобусів і 360 тролейбусів, а також трамваї для великої кількості пасажирів.

Також Сергій Майзель розповів, що в останній рік в рамках реформування в Деснянському районі Києва було введено кілька експериментальних маршрутів.

Перший - №114, який з'єднав лівий і правий берег і, за словами Майзеля, перевозить близько 12 тисяч пасажирів у день. Другий - новий тролейбусний маршрут №47, який розвантажив Петрівку. Первозить 8 тисяч пасажирів. Третій - №101, який продовжили далі, в ті мікрорайони, де громадського транспорту не було взагалі. Він перевозить 18 тисяч пасажирів з інтервалом в п'ять хвилин.

Це революція, яка пройшла в Деснянському районі. Також ми експериментально збільшили на цих маршрутах швидкість до 24 кілометрів на годину, - сказав директор КП «Київпастранс».