Україна
30 березня 2016
Сім поліцейських опинилися в лікарні через напад видобувачів бурштину
На Рівненщині видобувачі бурштину нанесли тілесні ушкодження представникам поліції.
news-image

В результаті бійки із видобувачами бурштину в Рівненській області семеро поліцейських отримали тілесні ушкодження.

Як інформує «Є!», про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ НП в Рівненській області.

Два повідомлення про незаконну здобич бурштину поступили 29 березня в чергову частину Сарненсmкого відділу поліції. У першій половині дня працівник лісгоспу повідомив, що в урочищі "Мох" Клесовсmкого лісництва майже 30 старателів добувають "сонячний камінь". Аналогічне повідомлення отримали правоохоронці вже після обіду, але кількість бурштинокопачів тоді вже виросла до півсотні.


В обох випадках під час приїзду слідчо-оперативної групи для документування кримінального злочину старателі чинили опір вартовим порядку, нецензурно лаялися, погрожували фізичною розправою. До того ж, щоб уникнути документування правопорушення, а згодом і вилучення устаткування для незаконного промислу, бурштинокопачі перекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями.


А вже в 11.40 сьогодні, 30 березня, в урочищі "Гальбин" орієнтовно 30 осіб підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення громадської безпеки і порядку. Крім того, вранці поблизу Клесова майже тисяча осіб перегородили дорогу для в'їзду до урочища "Смітник". Старателі погрожували поліцейським і чинили опір. В результаті зіткнення сім правоохоронців потрапили в лікарню з тілесними ушкодженнями.


За фактом опору працівникові правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження по частині 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.