Шоу-біз та культура
31 березня 2016
Відомий японський художник Тамура Йошіясу завітав до Києва
Митець презентуватиме проект «Люди-боги». Під час онлайн-трасляції можна буде побачити, як він створює свої картини безпосередньо на тілі моделі.
news-image

До України приїхав відомий японський художник Тамура Йошіясу, повідомляє «Є!» .

Сьогодні о 19:00 відбудеться онлайн-конференція з талановитим митцем Тамура Йошіясу, а також презентація проекту «Люди-боги», над яким він працює спільного з українською фото-художницею Марфою Васильєвою. Зустріч відбудеться за підтримки громадської організації JCI Stars в рамках проекту «Культурний Код», як зазначають організатори на сторінці у Facebook.

Своїм проектом «Люди-боги» Тамура Йошіясу разом з Марфою Васильєвою намагаються передати своє відчуття і бачення того, що люди – це боги і кожній людині притаманні божественні якості.

Тамура Йошіясу - професійний художник і манга-майстер, відомий своїми картинами в мультиплікаційно-коміксовому стилі. Митець вже підкорив Японію та Європу. Його роботи знаходяться в особистій колекції всесвітньо відомого художника Такасі Муракамі.

Народився Тамура Йошіясу в 1977 році в Гумма Японії. Під час навчання у середній школі він почав займатися малюванням карикатур і незабаром уклав контракт з видавництвом «Shueisha».

У 2003 році його перша манга «Fudegami» (JUMPCOMICS, Shueisha) була опублікована в популярному щомісячному виданні «Gekkan Shonen Jump».

У 2008 році пройшла перша персональна виставка художника під назвою «Походження - картини Йошіясу Тамура».

У 2011 році Тамура Йошіясу почав проводити художні виставки поза Японією, брати участь у міжнародних виставках за кордоном, в тому числі в Базелі,  Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Познані та ін.

Хдожник постійно приймає запрошення на проведення семінарів у рамках різних шкіл і в фестивальних програмах.

У 2014 році відбулася його персональна виставка в Палаццо Медічі-Ріккарді у Флоренції, а також співпраця з дизайнером Олександром Маккуіном для жіночої зимової колекції-2014.

Тамура Йошіясу вперше завітав до Києва. Як зазначили організатори, це не останній його візит до України і найближчим часом він планує знову відвідати нашу столицю.