Події
4 квітня 2016
Близько 33 людей загинуло через бої в Нагірному Карабасі
Щонайменше 33 людини загинули і понад 200 отримали поранення в результаті зіткнень в Нагірному Карабасі.
news-image
Про це йдеться звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань, передає «Є!».

Серед загиблих, 30 солдатів і троє мирних жителя, відзначається в документі.

Кількість поранених, як цивільних, так і військових, ще офіційно не підтверджена. Згідно з неофіційними джерелами, їхня кількість оцінюється в понад 200, - зазначили в організації.

Також у доповіді повідомляється, що уряд Азербайджану інформував, що внутрішнього переміщення людей немає, в той час як з боку Вірменії 50 осіб попросили тимчасовий притулок в Єревані.

Обидва уряди оголосили, що не потребують міжнародної гуманітарної допомоги, - повідомляється в доповіді.

Як повідомило гуманітарне управління ООН, на сьогоднішній день в зоні нагірно-карабахського конфлікту проживають близько 150 тисяч чоловік.

Нагадаємо, ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу, 2 квітня. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі із застосуванням важкого озброєння.

Президент Вірменії Серж Сарґсян повідомив про загибель 18 етнічних вірменських солдатів під час обстрілів. Влада Азербайджану заявила про 12 загиблих солдатів і одного цивільного. В самому Нагірному Карабаху, сепаратистському регіоні Азербайджану, повідомили про загибель двох цивільних, серед яких і 12-річний хлопчик.

3 квітня Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Баку припиняє в односторонньому порядку військові дії в зоні карабаського конфлікту.

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тисяч людей.

Читайте також: У Нагірному Карабасі гатять з артилерії