Події
4 квітня 2016
У Миколаєві працівники держпідприємства намагалися продати у Росію комплектуючі для двигунів, що використовуються на кораблях ВМС РФ
Комплектуючі мали обійтись росіянам у двадцять дев’ять тисяч доларів США.
news-image

Як повідомили у прес-службі СБУ, правоохоронці попередили спробу продажу до Росії комплектуючих для газотурбінних двигунів військового призначення, передає «Є!»

Співробітники спецслужби затримали двох працівників підприємства держпідприємства "Зоря" – "Машпроект" під час продажу через посередників комплекту деталей для двигунів, які використовуються на кораблях військово-морських сил РФ. Комплектуючі мали обійтись росіянам у двадцять дев’ять тисяч доларів США.

Росія не має можливостей для самостійного серійного виробництва газотурбінної техніки і запчастин до неї. Поставки до 2014 року забезпечувалися виключно миколаївським підприємством.

Під час обшуків у помешканнях фахівців підприємства співробітники спецслужби вилучили триста тисяч гривень та запчастини до двигунів, що були підготовлені для продажу.

У рамках відкритого кримінального провадження працівникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого  ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.