Оприлюднене офіційне роз'яснення, навіщо Порошенку офшори
Юристи Петра Порошенка пояснили, чому для передачі Roshen у "сліпий траст" знадобились офшори, і кому підприємство сплачує податки
news-image

Юридична компанія "Авеллум", яку найняв Петро Порошенко для продажу компанії Roshen та передачі її у "довірчу власність", пояснила журналістам, навіщо президенту офшори, повідомляє «Є!».

Юристи стверджують, що офшори були єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі.

В "Авеллум" підкреслили, що банківські рахунки цими компаніями не відкривалися, і вони не проводили жодних фінансових операцій, тому стверджувати, що президент таким чином ухиляється від сплати податків - безпідставно.

Юристи також стверджують, що Порошенко не повинен був вказувати в податковій декларації ці компанії, оскільки їхні статутні фонди не оплачувалися, а акції Порошенка не мали номінальної вартості.

Після того, як активи будуть повністю передані в довірчу власність, отримувачем виплат буде не офшорна, а українська юридична особа, тому всі податки будуть сплачуватися в Україні, прибутки також залишатимуться в Україні. Компанія Roshen, відповідно до законодавства, продовжує сплачувати податки в Україні, і створення офшорів на це жодним чином не впливає.