Події
5 квітня 2016
Росія посіла четверте місце у світі за військовими витратами
Загальна сума світових військових витрат склала в 2015 році майже 1,7 трильйона доларів, що на 1% більше показників 2014 року.
news-image

Обсяг видатків на військовий комплекс в 2015 році став найбільшим з 2011 року, говориться в доповіді Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу, опублікованому у вівторок, 5 квітня, передає «Є!».

Сполучені Штати Америки залишилися на першому місці серед всіх країн світу за кількістю військових витрат, незважаючи на те, що в 2015 році вони скоротили свої військові витрати на 2,4%. Сума військових витрат США склала 596 мільярдів доларів.

На другому місці - Китай, який, навпаки збільшив військові витрати на 7,4% до 215 мільярдів доларів. Третє місце займає Саудівська Аравія, яка також збільшила військові витрати на 5,7% до 87,2 мільярда.

Росія займає четверте місце, її військові витрати збільшилися в 2015 році на 7,5% до 66,4 мільярда доларів. Відзначається, що військові витрати Росії в результаті склали менше, ніж планувалося в бюджеті, через падіння цін на нафту. Росія і Саудівська Аравія також планують скоротити свої військові витрати в 2016 році.

У доповіді наголошується, що в 2015 році свої військові витрати збільшили країни Азії, Океанії, Центральної і Східної Європи і деякі країни Далекого Сходу. Витрати на військовий комплекс зменшилися в країнах Африки, Латинської Америки і західних країнах.

Читайте також: Очільник МЗС Великобританії заявив, що Росія - це загроза для всього світу