Події
5 квітня 2016
Сьогодні у Брюсселі представлять звіт про воєнні злочини Росії в Україні
Доповідь у Європарламенті презентуватиме, зокрема одна з її авторів, депутат Сейму Польщі Малґожата Ґосєвська.
news-image

Сьогодні, 5 квітня, у Європарламенті відбудеться презентація доповіді про воєнні злочини Росії на сході України, передає «Є!» 

Європейським депутатам, представникам неурядових організацій, журналістам, діячам з прав людини у Брюсселі матеріали представить, зокрема їх співавтор, депутат Сейму, заступник голови комісії польського парламенту у закордонних справах Малґожата Госєвська.

Доповідь можна знайти в Інтернеті і вона включає події виключно 2014 року.

Як розповіла у розмові з агентством «Укрінформ» Малґожата Ґосєвська, після презентації в Європарламенті у другій половині квітня матеріали будуть направлені до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Депутат Сейму наголосила, що завдання презентації доповіді про воєнні злочини росіян на Донбасі полягає у «зацікавленні журналістів, політиків, а також суспільств країн Західної Європи темою України і тим, що діється на сході України».

Малґожата Ґосєвська підкреслила, що «насамперед мова іде про роль Російської Федерації у цьому конфлікті».

Тема окупованого Криму є зараз дуже невигідною для багатьох європейських політиків. Частина з них хоче скасування санкцій проти Росії. Позиція Польщі є іншою. Ми вважаємо, що поки Росія не вийде з Донбасу і не завершить окупацію Криму, ми не можемо говорити про нормальні відносини з цією країною. Ми повинні переконати у цьому інші країни, особливо ті, з якими найбільше рахуються в ЄС, - наголосила депутат.

За словами співавтора доповіді, матеріали - це важливий аргумент, що містить інформацію про тип воєнних злочинів на Донбасі і наскільки вони є жахливими.

Ґосєвська додала, що документи викривають головного винуватця – Росію та громадян цієї країни, які безпосередньо відповідають за воєнні злочини.

Доказову базу для Гааги складають свідчення жертв про злочини і докази проти винуватців цих злочинів, зокрема представників російських спецслужб.

Малґожата Ґосєвська переконана, що політикам буде важче закривати очі на ці факти, якщо частіше говорити про ці злочини та представляти цю доповідь.

Крім Брюсселя, автори доповіді планують представити її також в національних парламентах країн Балтії, Чехії, Словаччини. Польська депутат має намір розповісти про воєнні злочини Росії і у країнах Західної Європи. 

Читайте також: У Києві розпочався суд щодо російських ГРУшників