Події
6 квітня 2016
Панамський скандал: Порошенко в Японії анонсував деофшоризацію українського бізнесу
Президент України Петро Порошенко заявив, що відрізняється від інших політиків з "панамського списку".
news-image

Про це він сказав під час виступу в національному прес-клубі Японії, передає «Є!» з посиланням на телеканал "112 Україна".

За його словами, офшорний траст був створений для переведення активів банку з хорошою репутацією.

Зазвичай використовуються офшорні акаунти для мінімізації податкової бази. Цього разу все було навпаки. Після того, як я став президентом, я відразу заявив, що весь свій бізнес прозоро довіряю найбільшому інвесторові, банку Ротшильд. Ротшильди не приймають українські активи, і тому була створена спеціальна компанія, в яку ми публічно перевели всі активи, і вони прийняли її в управління для прозорого "сліпого трасту" ... це нормальна практика, я зробив це не для мінімізації податків, а щоб їх можна було відокремити від моїх політичних діянь на час коли я президент, - розповів він.
Це був дуже прозорий процес. Українські ЗМІ знають, що вони зареєстровані на моє ім'я. Ця компанія не отримала ні пенса з України. Це було прозоре відділення бізнесу від українського президента. Щоб не було політичного впливу. Я думаю, це основна відмінність від інших політичних діячів панамського списку, - додав Порошенко.
Я планую представити значну реформу, яка унеможливить використання офшорних рахунків в Україні, - заявив глава держави.

Порошенко підкреслив, що буде домагатися підвищення прозорості ведення бізнесу в Україні.

Читайте також: Обама прокоментував скандал з офшорами