Війна
6 квітня 2016
Геращенко оприлюднила інформацію щодо кількості полонених на окупованій території
Нардеп назвала конкретні цифри.
news-image

Народний депутат, уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook опублікувала звіт щодо кількості полонених українців, які перебувають на Донбасі, повідомляє «Є!».

Після чергового етапу переговорів у Мінську Геращенко заявила, що у списках зниклих безвісти перебуває 684 цивільних і військових.

"Ми вчергове передали ОБСЄ і іншій стороні списки утримуваних бойовиками заручникам ( 114 громадян, це цивільні і військові, які утримуються тільки на окупованих територіях, цей список не включає політв'язнів в РФ). І списки зниклих безвісти ( 684 цивільних і військових)", - йдеться у повідомленні.

Геращенко зазначила, що з протилежного боку вимагають звільнити терористів, які готували теракти на території країни, зокрема у київському метро.

Нардеп наголосила: бойовики саботують вимоги української сторони звільнити полонених. Зокрема зараз супротивника прохають звільнити хоча б 10 українців, які перебувають у полоні більше року.

"Але поки що бойовики займають деструктивну позицію і шантажують Україну вимогою амністії в обмін на звільнення..." - пише Геращенко.