Світ
6 квітня 2016
У Якутії даватимуть земельні ділянки іноземцям
Мешканці регіону вимагають провести з цього питання референдум.
news-image

Комітет Держдуми Росії із земельних відносин і будівництва 6 квітня розглянув і схвалив законопроект про безкоштовну роздачу земель в Далекосхідному Федеральному окрузі, проігнорувавши попередження фахівців і вимоги жителів далекосхідних регіонів провести з цього приводу референдум. Тепер земельними ділянками пропонується наділяти в тому числі іноземців та співвітчизників, котрі переїжджають до РФ, повідомляє «Є!».

Як повідомляє "Інтерфакс", парламентаріям рекомендовано прийняти документ у другому читанні на засіданні, яке відбудеться 12 квітня. У першому читанні законопроект був схвалений 18 грудня минулого року.

Як повідомляється, до другого читання законопроект зазнав кілька змін. Зокрема, була додана можливість надання земельних ділянок іноземцям та учасникам держпрограми з переселення співвітчизників. Однак отримати землі у власність вони зможуть тільки при отриманні російського громадянства.

Жителі Якутії виступили проти ініціативи, вважаючи, що далекосхідні землі можуть стати предметом полювання авантюристів, які бажають знайти золото, алмази або нафту. Місцеві законодавці запропонували ввести заборону на роздачу територій з запасами корисних копалин і земель корінних нечисленних народів Півночі. В регіоні пройшли мітинги проти прийняття законопроекту, на яких жителі республіки запропонували винести питання на референдум.