Україна
6 квітня 2016
Огляд найголовніших подій
Найголовніші події країни - коротким рядком.
news-image

Зниклого львів’янина шукають у лісах та полях біля села Бобриця

Зі Львова виїхало кілька автомобілів з друзями хлопця на його пошуки. Окрім друзів хлопця, у пошуках бере участь і батько Тараса. Вже відомо, що люди прочесали 15 км лісу та поки що хлопця не знайшли.

Стало відомо, що автомобіль з’їхав з траси у селі Бобриця, що у Києво-Святошинському районі. На одній із заправок в інтернеті опублікували фото, на якому видно Тараса та одного з пасажирів автомобіля. Небайдужі люди просять максимальний репост.

Поліція Львова та Києва активно шукає Тараса та його автомобіль.

За непідтвердженою інформацією, батько Тараса Познякова Олександр раніше працював на митниці. Ймовірно, працює там досі. сім'я є досить заможною, тож не виключено, що маємо справу з викраденням. 

Водночас, як розповіла речник ГУ Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, 4 квітня до Франківського відділу поліції звернулася мати 25-річного львів'янина із заявою про те, що її син поїхав до Києва і не виходить на зв'язок.

За словами Світлани Добровольської, наразі Тараса Познякова правоохоронці офіційно оголосили в розшук. Співробітники львівської та київської поліції спільно встановлюють місце перебування хлопця та трьох його попутників. Крім того, поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство". Однак Добровольська зазначила, що у випадку зникнення людини зазвичай відкривають справу за такою статтею. Наразі, за її словами, Тараса Познякова правоохоронці не знайшли.

Виконавця двох терактів було затримано в Одесі

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали в Одесі місцевого жителя - виконавця двох терактів у рідному місті в квітні 2014 року.

У повідомленні зазначається: "Правоохоронцями встановлено, що затриманий одесит брав безпосередню участь в підпалюванні приміщення супермаркету та офісу однієї з українських партій, які були розташовані в багатоквартирних будинках. Після скоєння терактів чоловік переховувався в т. зв. "ЛНР", виконуючи різні завдання терористів.

За два роки ватажки бойовиків вирішили, що небезпека для терориста на контрольованій владою території минула, і відправили до Одеси з новими завданнями.

Співробітники спецслужби затримали диверсанта відразу після повернення. Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці вилучили два саморобних вибухових пристрої, начинені вражаючими елементами - гвинтами та гайками.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення об'єктів, намічених бойовиками для вчинення терористичних актів.

Вклади кожного киянина з банку "Хрещатик" повинні бути повернуті

Столична влада робить все, щоб захистити киян, які є вкладниками банку "Хрещатик". Їхні гроші повинні бути повернуті.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам щодо віднесення ПАТ КБ "Хрещатик" до категорії неплатоспроможних, інформує прес-служба КМДА.

"Банк "Хрещатик" не є муніципальним, але багато киян і комунальні підприємства столиці були клієнтами цього банку. Сьогодні ми зіткнулися з великою проблемою. Але ми робимо все, щоб з найменшими втратами вийти з цієї ситуації. Наше ключове завдання - захистити киян. Вклади кожного киянина з банку "Хрещатик" повинні бути повернуті. В цьому напрямку робота триває", - підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що обговорив це питання з головою НБУ. 

"Я спілкувався з головою Нацбанку. Ми повинні зробити все можливе, щоб кошти з банку не виводилися ні в які офшори. Міська влада звернулася до правоохоронних органів та служби з тим, щоб вони відстежували рух коштів", - зазначив мер і додав: "Фонд гарантування вкладів гарантує кожному киянину, що його вклади повинні бути повернуті. Зараз виник ажіотаж, можливо, не так швидко вдається отримати гроші. Але голова Нацбанку пообіцяла мені, що гарантовані кошти люди отримають".

У ході спецоперації в готелі "Либідь" затримано близько 20 осіб. У них знайдено зброю

Під час спецоперації в готелі "Либідь" у Києві затримано близько 20 осіб.

Про це повідомив голова Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

За його словами, підрозділи МВС наводили громадський порядок, так як у готелі було вчинено опір судовому виконавцю.

"Поліція провела заходи по здійсненню громадського порядку. Затримано близько 20 осіб. У них знайдено зброю", - сказав Крищенко.

У відповідь на питання, чи дійсно це були бійці батальйону "Айдар", Крищенко заявив, що вони "називають себе по-всякому". Однак поліція буде перевіряти цей факт.

Раніше повідомлялося, що готель "Либідь" у центрі Києва захопили озброєні люди в камуфляжі.

З 1 травня в Україні підвищуються соціальні стандарти

Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення соціальних стандартів з 1 травня, яке передбачає збільшення прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії і зарплат працівників у бюджетній сфері.

"Ми вводимо режим постійного підвищення державних соціальних стандартів для відновлення купівельної спроможності громадян", - заявив міністр соціальної політики Павло Розенко на засіданні уряду.

За словами міністра, прожитковий мінімум з 1 травня підвищиться на 6% - до 1399 гривень, а розмір мінімальної заробітної плати - до 1450 гривень.

Всього з 1 травня підвищені соціальні стандарти отримають 10 мільйонів громадян - 3,5 мільйона працівників бюджетної сфери і 6,5 мільйона пенсіонерів. Крім цього, уряд збільшує на 10% посадові оклади працівників 1-3 тарифних розрядів єдиної тарифної сітки.

Крім цього Розенко повідомив, що в цілому близько 14 мільйонів українців отримають соціальну допомогу.

Варто зазначити, що заяву про необхідність підвищити соціальні стандарти Яценюк зробив в кінці березня, в розпал "прем'єріади". Незадовго до цього голова КМУ заявляв, що "на сьогоднішній день в уряду немає коштів в необхідних обсягах для підвищення пенсій і зарплат".

Автор: Мішель Арманд