Київ
7 квітня 2016
Біля Дому профспілок комунальникам перешкоджають поставити паркани навколо незаконного кафе «Каратєль»
Дмитро Білоцерковець зазначив, що спротив чинять ті ж люди, що вчора захоплювали готель "Либідь".
news-image

У столиці комунальники зранку намагаються огородити незаконне кафе "Каратєль", розташоване в аварійному Будинку профспілок. Їм перешкоджають представники юриста ради профспілок Івана Балабана.   Про це написав у Фейсбуці  народний депутат, радник мера з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, передає «Є!»

Вранці комунальники виїхали на місце, щоб виконати вимогу комісії з питань надзвичайних ситуацій КМДА – обгородити заклад, розташований в аварійній будівлі, а отже небезпечний для відвідувачів. Наразі комунальники ставлять паркан, а представники Балабана ламають, комунальники ставлять, а вони знов ламають, - сказав він.

Дмитро Білоцерковець додав, що комунальники прибули на Майдан ще о 6 ранку.

Супротив чинять ті ж люди, що вчора захоплювали готель "Либідь", - додав радник мера.

Дмитро Білоцерковець повідомив, що на місце події визвали поліцію.

Нагадаємо, 1 квітня у приміщенні Будинку профспілок в Києві відкрився заклад "Каратєль". Вже 2 квітня КП "Київреклама"  демонтувало вивіску-назву кафе.

В свою чергу, мер Києва Віталій Кличко заявив, не давав дозволу на розміщення кафе у Будинку профспілок.  Радник мера Дмитро Білоцерковець заявляв, що вхідну групу демонтують, а саме кафе "Каратєль" обгородять до кінця тижня.

Як відомо, восени 2015 року у Будинку профспілок вже відкривався ресторан мережі L’kafa, проте активісти виступили проти. Заклад закрили.

У березні на місці скандального кафе російської мережі у Будинку профспілок відкрили новий заклад – "Кафе на Майдані". Тоді у Держархбудінспекції запевнили, що не реєстрували жодних документів на реконструкцію приміщень Будинку профспілок під заклад громадського харчування. У КП "Київреклама" запевнили, що вивіска на кафе розміщена незаконно. У КМДА наголосили, що кафе працює незаконно. Заклад закрився.  

Читайте також: У Дніпропетровську горів торговельний центр