Суспільство
7 квітня 2016
У Дніпропетровську була затримана жінка, яка збрехала про мінування
За день вона 6 разів повідомила про "мінування" державних об'єктів.
news-image

Як передає, про це повідомила прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області. 

За інформацією, протягом 3 годин з 12:30 до 15:30 жінка дзвонила за номером 102 та повідомляла про мінування будівель СІЗО, прокуратури та кількох поліцейських відділів. Жодне з її повідомлень не підтвердилося. 

Під час однієї з телефонних розмов вона повідомила, що знаходиться біля залізничного вокзалу. Це дозволило правоохоронцям швидко знайти та затримати цю особу.

Як виявилося, неправдиві повідомлення робила мешканка Луганщини, яка півроку тому переїхала до Дніпропетровська. Вона жила у місцевого жителя та не працювала. Свої хуліганські дії 47-річна жінка не змогла пояснити, так як під час затримання була напідпитку. 

Їй загрожує кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. За завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян та пошкодження об'єктів власності її можуть позбавити волі на строк від 2 до 6 років.

Трохи пізніше портал 056 повідомив, що невідома особа подзвонила до МНС та повідомила про мінування дніпропетровського автовокзалу. Близько 17:00 понад 500 людей з будівлі було евакуйовано. За попередньою інформацією, співпрацівники МНС та поліції не знайшли жодних підозрілих предметів.