Світ
8 квітня 2016
Чехи зварили рекордну кількість пива
Незважаючи на це, середньостатистичний чех у 2015 році випив на літр менше пива, ніж рік тому.
news-image

Обсяг продукції, випущеної у 2015 році чеськими пивоварними заводами, виріс до 20,1 мільйона гектолітрів (на 2,2% більше, ніж у 2014 році), ставши, таким чином, найбільшим в історії, передає «Є!» із посиланням на Радіо Прага.
Було експортовано рекордних 4,1 мільйона гектолітрів пінного напою, а середньостатистичний чех у 2015 році випив на літр менше пива, ніж рік тому. Триває і тренд зниження споживання пива в ресторанах і пивних.

Такі дані подає Чеський союз пивоварних заводів і солодовень.

Незважаючи на те, що споживання пива в Чеській Республіці як і раніше знаходиться на вершині світових статистик, вже протягом ряду років воно знижується. У 2015 році на кожного чеха довелося 143 літри пива, тобто на літр менше, ніж рік тому. Таким чином, збільшенням виробництва пивна промисловість зобов'язана, перш за все, експорту.

Як вже було зазначено, триває зменшення споживання пива в ресторанах, пивних і інших місцях громадського харчування. Частка даних продажів у 2015 році знизилася з 41 до 40%.

Виробництво безалкогольного пива за рік зросло до 546 тисяч декалітрів, а зростання на 5% є продовженням тренду, що існує вже тривалий час.
Експорт чеського пива в 2015 році досяг рекордних 4,14 мільйона гектолітрів, тобто за рік збільшився на 13%. Найбільше пива Чехія експортувала в сусідні держави - Словаччину і Німеччину.

Читайте також: Поляки побудують перший санктуарій Матері Божої на Волині