Суспільство
8 квітня 2016
У Дніпропетровську затримали художника-колаборанта (відео)
Чоловік розмальовував зупинки написами на підтримку самопроголошених республік.
news-image

Мешканця міста Новомосковська, що на Дніпропетровщині, затримали за розмалювання зупинок у центрі Дніпропетровська написами проросійського характеру. Відео було розміщене в YouTube, повідомляє «Є!».

Прихильник ідей Новоросії на зупинці трамваю маршруту №1 (перехрестя вул. Воскресенська та вул. Яворницького) о 5 ранку малював слово "Росія" та фашистську свастику, яка очевидно символізувала чинну українську владу. Затримали його активісти, яким вандал зізнався, що чинить подібні дії систематично. У різних частинах міста він пише слова "Новоросія", "Росія", "Русь". Причиною злочинних дій називає своє прагнення завадити Україні приєднуватися до Європейського Союзу.

Один з останніх "подвигів" громадянина - зіпсований зеленою фарбою білборд із зображенням української льотчиці Надії Савченко, яка на даний момент все ще перебуває в російському полоні.

Також з'ясувалося, що у вільний від образотворчої діяльності час чоловік працював прибиральником і охоронцем в храмах Московського патріархату в Новомосковську та Дніпропетровську.

Порушника доставлено до відділку міліції. Йому загрожує звинувачення у хуліганстві.