Війна
9 квітня 2016
Донецький губернатор твердить, що його заяву про війну викривили
Павло Жебрівський не готовий ризикувати життями мирних мешканців.
news-image

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський запевнив, що його фразу про відкриту війну між Росією та Україною невірно зрозуміли. Про це він заявив в ефірі каналу "112 Україна", повідомляє «Є!».

Очільник Донеччини зазначив, що у разі швидкого звільнення області військовим шляхом він не готовий ризикувати життями мирних мешканців Донбасу.

"Я-то готовий, але чи насправді готова до цього Україна? Чи готові ми на сьогоднішні усвідомити, що будуть гинути мирні жителі і далі?" - сказав Жебрівський.

Чиновник наголосив, що вибори, які планують провести на Донбасі, втягнуть у "русский мир" усю Донецьку й Луганську області. Альтернативою цьому Жебрівський вважає збройне протистояння.

"Але я думаю, що на сьогоднішній день ми поки не готові воювати безпосередньо з Росією. Я, наприклад, готовий ризикувати своїм життям, але ризикувати життям багатьох людей, в тому числі мирних, я не готовий", — підсумував керівник Донеччини.

Нагадаємо, очільник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський раніше заявляв, що окупований Донбас можна повернути лише шляхом відкритої війни між Україною та Росією.