Світ
10 квітня 2016
В Індії пожежа у храмі забрала життя понад ста осіб
Займання спричинив феєрверк.
news-image

В Індії на релігійному святі сталася пожежа, жертвами якої стали більше ста чоловік. Надзвичайна подія сталася в місті Коллам (штат Керала) на південному заході країни. У храмі Путтінгал зібралося близько 15 тисяч осіб. Одна з традицій релігійного свята включає запуск феєрверка. Очевидці стверджують, що від піротехніки загорілися гірлянди з штучних квітів, якими прикрасили храм, повідомляють місцеві ЗМІ у Twitter, пише «Є!».

Число жертв неодноразово переглядалася. За даними на 9:00 10 квітня місцева поліція повідомляє про 102 загиблих і 350 постраждалих від вогню. Храм вигорів вщент, всіх постраждалих евакуювали і доставили в місцеві лікарні.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді терміново вилетів в Кералу, щоб особисто зустрітися з постраждалими і висловити співчуття сім'ям загиблих.

Як відомо, за традицією, місцеві громади змагаються в тому, хто запустить більше різнокольорових вогнів в нічне небо. Перед святом майданчик біля храму був заповнений піротехнікою. В результаті запусків запалилися штучні квіткові гірлянди, якими був вдосталь прикрашений храм, а потім вогонь перекинувся на внутрішнє оздоблення. Кілька іскор потрапили на заготовлені для наступного запуску феєрверки, після чого почалася ланцюгова реакція.