Політика
10 квітня 2016
Порошенко чекає на створення нової коаліції у вівторок
Він очікує, що новим прем'єром стане Гройсман.
news-image

Про це президент України розповів в інтерв'ю українським каналам, повідомляє «Є!».

Голова держави зазначив, що він чекає на новини щодо створення нової коаліції не пізніше, як наступного тижня.

"Вони мають створити коаліцію. Сьогодні дуже популярна позиція: "я не хочу брати на себе відповідальність, я не хочу входити, я не хочу голосувати, але я хочу мати право критикувати". Це безвідповідально для країни. Ті відповідальні депутати, я сподіваюся, що їх буде більшість у Парламенті, що вони забезпечать створення коаліції, внесуть мені кандидатуру Прем'єр-міністра. Це має бути у вівторок", заявив Петро Порошенко.

Президент також очікує, що Парламент ухвалить програми дій Уряду, в якій має бути чіткий перелік законопроектів щодо співробітництва з Міжнародним валютним фондом, виконання Україною зобов'язань з імплементації Угоди про асоціацію та ін.

Також Петро Порошенко очікує, що після створення нової коаліції нардепи запропонують на посаду голови Кабінету Міністрів Володимира Гройсмана. Після цього президент додав, що він готовий працювати з будь-яким обраним прем'єром.

Нагадаємо, що 10 квітня Арсеній Яценюк повідомив про те, що йде з посади прем'єр-міністра. У Раді за його відставку будуть голосувати 12 квітня.