Світ
11 квітня 2016
Вигнання диявола не є таким, як у кіно: у Римі відбулась конференція, присвячена екзорцизму
Про методи вигнання диявола розповідали більше 30 ораторів.
news-image

У Римі в інституті Ateneo Pontificio Regina Apostolorum відбулась одинадцята конференція "Екзорцизм і молитва звільнення" (Esorcismo e preghiera di liberazione), організована професурою навчального закладу спільно з Istituto Sacerdos і Міжнародною асоціацією екзорцистів (МАЕ), передає «Є!»

Конференція зібрала понад 200 учасників з усього світу; кожен з них сплатив внесок за участь в розмірі 300 євро і, якщо потрібно, 250 євро за послуги синхронного перекладача.

Про методи вигнання диявола розповідали більше 30 ораторів, причому не тільки Слуги Божі, священики, а й вчені, юристи, психіатри та лікарі з усієї планети. У цьому році конференція була також відкрита для мирян.

У цьому році ми посилили кожен тематичний аспект методів вигнання диявола, присвятивши доповіді не тільки католицизму, а й іншим релігіям і розширивши присутність експертів в областях, які не мають відношення до Церкви.

Ми продовжуємо підтримувати тісний діалог з психіатрами, відкриваємо опис екзорцизму в ісламі, іудаїзмі та африканських культах. Нарешті, ми більш ретельно проаналізували процес з юридичної точки зору поліції і судових органів, піднявши питання про сатанинські секти, окультизм і магію, - коментує Преподобний отець Педро Баррайон, богослов, директор Інституту "Сакердос" і організатор конференції.

Чотири критерії, за якими можна розпізнати людину, одержимого дияволом, як пояснює отець Баррайон, такі: "відраза до святих об'єктів, особлива надлюдська сила, здатність говорити на будь-яких стародавніх мовах, а також той факт, що суб'єкт здається іншою людиною, як ніби заселеним іншим істотою проти його волі. "

В Італії налічується близько 300 екзорцистів, приблизно по одному в кожній єпархії. Скільки людей професійні екзорцисти позбавили від лукавого, Преподобний отець не уточнив, але запевнив, що випадків досить багато. Хто займається екзорцизмом, продовжує Баррайон, повинен мати "особливу силу на духовному рівні, не обов'язково фізичну", з цієї причини, семінар також відкритий для мирян.

Також, не слід робити висновки про екзорцизм, уявляючи собі фільми жахів.

Крики, дивні вирази обличчя і руху тіла людини, в яку вселяється Диявол - перебільшення режисера, - додав Преподобний отець.
Читайте також: Глава Аграрної палати Чехії закликав до скасування антиросійських санкцій