Події
11 квітня 2016
На мене тиснуть з ГПУ, щоб я покинув Україну - Касько
Віталій Касько у Генпрокуратурі вів кілька резонансних справ, однак у лютому пішов у відставку.
news-image

Екс-заступник генерального прокурора Віталій Касько заявив, що на нього тиснуть з ГПУ для того, щоб він залишив Україну, але він відмовляється це робити й готовий захищати свої права, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Тим часом, адвокат Каська у понеділок розповів про плани прийти на допит у ГПУ. Про оголошення підозри ГПУ щодо махінацій з квартирами екс-заступнику генпрокурора повідомили у ніч проти понеділка.

Всі ці дії вже не перший місяць вчинялися для того, щоб я покинув Україну. Я навідріз відмовився країну покидати і готовий відстоювати свої права у будь-яких судах та будь-яких правоохоронних органах, - розповів Віталій Касько у сьогодні під час брифінгу.

Його адвокат Євген Грушовець сказав, що пан Касько готовий прийти на допит.

Обов'язково покажемо слідчому чи прокурору, що жодного злочину Віталій не вчиняв, дамо всі свідчення, які нам відомі щодо цих подій, - розповів адвокат.

Як повідомляється, допит пана Каська може відбутися вже у понеділок.

На питання про те, хто саме здійснює тиск від Генпрокуратури, Віталій Касько відповів:

Це люди, які є яскравими послідовниками політики колишнього генпрокурора Пшонки, на яких нещодавно спирався генеральний прокурор Шокін. Ці люди бояться, що Генпрокуратура почне змінюватися і їм не буде місця в такому органі, - пояснив свою думку екс-заступник генпрокурора.

Раніше прокурор ГПУ Владислав Куценко підтвердив, що у ніч проти понеділка екс-заступнику генпрокурора Віталію Каську офіційно оголосили підозру про шахрайство з квартирами.

Представник Генпрокуратури також закликав не політизувати цей процес.

Провадження пов'язане із незаконним заволодінням державними квартирами під час перебування на службі в органах прокуратури шляхом обману. Фактично Касько два рази отримав службові квартири у той час коли інші працівники прокуратури, які мають родини та дітей, роками стоять в чергах, - написав у Facebook Владислав Куценко.

Він закликав політиків та громадськість "не політизувати вказаний процес":

Прокуратура готова до максимальної публічності у вказаній справі. Жодних репресій та будь-яких розправ. Тільки закон.

Віталій Касько звинувачення проти себе відкидає і заявляє про намагання Генпрокуратури дискредитувати його.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков згодом написав у Facebook свою версію подій:

Я не знаю Каська і не знаю деталей претензій до нього з боку ГПУ, але виглядає це все - як негарне вульгарне зведення рахунків.
Читайте також: Терористи-смертники влаштували вибухи біля будівлі міліції в Ставропольському краї