Україна
11 квітня 2016
Австрійська прокуратура закрила справу проти Ложкіна та Курченка
Відсутність інформації від української сторони стала тому причиною.
news-image

Кримінальну справу щодо відмивання коштів, котра була відкрита в Австрії проти глави Адміністрації Президента України Бориса Ложкіна і бізнесмена, фігуранта санкційного списку ЄС Сергія Курченка, остаточно закрили. Про це повідомляє Німецька хвиля, передає «Є!».

За інформацію джерел австрійської прокуратури, справу було закрито через відсутність обвинувачення з боку України. Зокрема прокуратура міста Відень зверталася до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити, чи законними є кошти, котрі Курченко переказав на австрійські рахунки Ложкіна.

"В Україні не ведеться слідство у цій справі, і немає обставин, які давали би підстави для такого розслідування", - повідомили в австрійській прокуратурі.

В австрійській прокуратурі акцентували, що українська сторона не надала вагомих доказів для продовження кримінального провадження.

Нагадаємо, у розслідуванні мовилося про 130 мільйонів євро, переказаних 2013 року офшорними фірмами Курченка на рахунки офшорних фірм Ложкіна в Австрії. Тоді впливовий олігарх часів екс-президента Януковича купив у Ложкіна "Український медіа-холдинг", найбільшим активом якого є журнал "Кореспондент".