Події
12 квітня 2016
У США вкрадені сім робіт Енді Уорхола
Картини були вкрадені з художнього музею в Спрінгфілді.
news-image

Співробітники правоохоронних органів США розшукують сім картин американського художника Енді Уорхола (1928-1987 рр.), на яких зображені консервні банки супу компанії "Кемпбелл" (Campbell). Про це йдеться у заяві Федерального бюро розслідувань, передає «Є!»

Йдеться про сім робіт, які входять в тематичний цикл з 10 картин, вартість якого оцінюється в $ 500 тис. Твори були вкрадені з художнього музею в Спрінгфілді (штат Міссісіпі).
У ФБР не уточнюють, за яких обставин було скоєно злочин.

За попередніми даними, роботи, що знаходилися у власності музею з 1985 року, були викрадені 7 квітня. Влада пропонує нагороду в розмірі 25 тис. доларів за інформацію, яка допоможе знайти картини. Їх розміри - 94 на 62 см.

Енді Уорхол (ім'я при народженні — Ендрю Варгола) - американський митець лемківського походження, культова фігура в історії руху поп- арт. У 1962 році він створив свої популярні картини "Зелені пляшки" Кока-коли "і" Банки супу "Кемпбелл", після чого почав активно співпрацювати як фотограф і художник із зірками. "Король поп-арту" до сих пір залишається одним з найбільш продаваних художників сучасності.

Читайте також: У Фінляндії відкликають ліцензії у лікарів з російським або радянським дипломом