Політика
12 квітня 2016
«Всі готуються до виборів восени», - нардеп
Олег Березюк розповів про загрозу, яка може постати перед новим урядом.
news-image

На запитання журналістів відповів нардеп Олег Березюк (об'єднання "Самопоміч"). Про це передає кореспондент «Є!»

"Коаліція є, узгоджується ще декілька місць в Кабміні, зокрема кажуть, що є дискусії по Міністерству палива і енергетики і економіки, але сьогодні країна, можливо, дуже близька до початку за своєю якістю нової, я би навіть не побоявся сказати, епохи управлінської системи в країні. У парламенті створюється достатньо гомогенна коаліція за цінностями, коаліція, яка є репрезентантом багатьох олігархічних груп, яка візьме на себе юридичну відповідальність за їх фактичне господарювання протягом останніх 10-15 років. І в парламенті створюється вперше за новітню історію за останні 10-15 років незалежна від олігархів опозиційна фракція, зокрема "Самопоміч", і це нова для України та парламенту система ваг та противаг"

Нардеп зазначив, що до цього часу у коаліції та опозиції їх члени просто "тасували карти" та вирішували, хто до якого "табору" належить. Також Олег Березюк сказав, що на сьогоднішній день існує загроза, що і новий уряд проіснує недовго. 

"Сьогодні є загроза, тому що кажуть, що цей уряд ненадовго і всі готуються до виборів восени. Цього не можна допустити, колеги. МИ просимо вас всіх запитувати, коли буде прийнятий закон про вибори на пропорційній основі за виборчими списками. Це основа основ політичної стабільності і відтермінування виборів до безпечнішого часу. Якщо це буде навпаки - олігархат візьме свій реванш. Поки що він то відступає, то наступає"