Події
12 квітня 2016
Мешканцям зони АТО не хочуть компенсовувати землю, вилучену під фортифікаційні споруди
Межфракційне об'єднання "Депутатський контроль" заявило про порушення законодавства щодо вилучення земельних паїв у зоні АТО.
news-image

Про це на брифінгу у Верховній Раді розповів представник об'єднання, нардеп Дмитро Лубінець, повідомляє кореспондент «Є!».

Почалася війна. Ніхто не запитував людей, але вони з розумінням поставилися до того, коли в Донецькій і Луганській областях потрібні були фортифікаційні споруди, - розповів нардеп.

Він повідомив, що будівництво таких споруд проводилося з порушеням законодавства України, часто без згоди власника землі. 

Людям обіцяли: "Пройде трохи часу і ви отримаєте відшкодування або такі ж земельні ділянки", - сказав Лубінець.

Проте, за його словами, за останні півтора роки члени об'єднання "Депутатський контроль" звертались і до Кабміну, і до профільних міністерств та Донецької облдержадміністрації з проханням інформувати про площу вилучених земель, розмір грошової компенсації за ділянки та площу земель, які пропонують людям замість втрачених. Однак отримували розмиті відповіді без жодної конкретики.

У бесіді з кореспондентом «Є!» після брифінгу Дмитро Лубінець розповів, що мешканці у зоні АТО хочуть відшкодування своїх втрат у грошовій формі або виділення земельних паїв.

Він також повідомив, що загальна площа таких вилучених земельних ділянок на військові потреби в зоні АТО (Донецькій і Луганській областях) становить близько 3 тисяч га.