Події
12 квітня 2016
Руслана погрожує Порошенку через знищення українських лісів
Громадські активісти і депутати розповіли про масштаби розкрадання і знищення природних ресурсів України.
news-image

Про це сьогодні на брифінгу у ВР звітувала робоча група з питань захисту лісів і громадські активісти, серед яких була співачка Руслана, передає кореспондент «Є!».

Сьогодні говоримо про захист лісів, які стають навіть не предметом бізнесу. Це є нахабницьке розкрадання природних ресурсів країни і, на жаль, ми не можемо ще знайти ефективні механізми, щоб зупинити знищення екології і розкрадання лісів, - зазначила Руслана.

Зокрема, активісти говорили про сучасне становище Чернечого лісу і Карпат. Єдиним механізмом збереження національних ресурсів на сьогодні, на думку робочої групи і активістів, є процедура переведення об'єктів у статус національних парків, надати режиму заповідності. Проте для цього потрібна політична воля, і за словами Руслани, це питання особистої апеляції до Президента Петра Порошенка. 

Ми не залишимо Президента в спокої, які б коаліціади в нього не були, поки ми не будемо спокійно спати, що наші багатства (природні - прим.ред.) захищені! Ми просимо перевести Чернечий ліс перевести в статус національного парку і хочемо завдяки такій моделі врятувати інші подібні обєкти, - наголосила співачка.

Активісти також розповіли про нелегальні схеми відчуження лісових ділянок, безконтрольні вирубки лісів під виглядом санітарних на Київщині. Вони наголосили на саботажі їх звернень щодо порушення законодавства в екологічній сфері з боку правоохоронних органів і навіть Генпрокуратури, а також відсутності політичної волі в цьому питанні в уряді.

 

Читайте також: Україна увійшла до топ найзабрудненіших країн світу