Політика
12 квітня 2016
У комітеті Верховної Ради вирішили відновити дипломатичні відносини з Росією
За відповідне рішення вже проголосували нардепи, які входять до комітету парламенту у закордонних справах.
news-image

Комітет Верховної Ради у закордонних справах 12 квітня вирішив переглянути своє рішення про підтримку постанови про припинення дипломатичних стосунків з Росією. Про це у Facebook повідомив народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко, передає «Є!».

Нардеп зазначає, що представники Блоку Петра Порошенка одноголосно висловились за "дружбу" з Росією. Представник "Опозиційного блоку" Сергій Ларін на засідання комітету прийшов, але вирішив його саботувати, автоматично у такий спосіб зірвавши голосування.

Однак, зазначає Луценко, Іванна Клімпуш-Цинцадзе, котру пропонують в уряд Гройсмана займатися євроінтеграцією, миттєво вирішила це питання. Вона викликала на засідання депутата від "Народного фронту" Олександра Присяжнюка, який висловився на голосуванні відмовою підтримувати розрив дипломатичних відносин з Росією.

"І коли наступного разу очільники цієї фракції, у властивій їм манері, будуть знову згадувати ворога Путіна і бити кулаками у свої патріотичні груди, це буде виглядати вкрай непереконливо, допоки у їх рядах буде вільно перебувати прихильник дружби з Путіним", - гнівно акцентував Ігор Луценко.

Допис про, те що вже вдруге намагаються скасувати постанову про розрив дипвідносин з Росією, зробив у Facebook і позафракційний народний депутат Володимир Парасюк. 

Він зазначив, що за скасування постанови проголосували Ганна Гопко, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Ірина Луценко, Олександр Присяжнюк, Світлана Заліщук, Володимир Ар'єв.