Суспільство
13 квітня 2016
Топ-5 фраз, які не можна говорити дітям
Бувають моменти, коли гнів і розчарування можуть спровокувати нас сказати дуже неприємні речі.
news-image

Деякі фрази, сказані дітям можуть мати негативні наслідки, передає «Є!».

Щоб не засмутити вашу дитину та не вплинути на її самооцінку, запам'ятайте декілька негативних фраз.

"Не плач"

Діти досить часто плачуть, бо саме так вони звикли проявляти свої емоції та позбуватися від негативної енергії. Якщо ви забороняєте дитині плакати, вона подумає, що робить щось не так. Сльози, як реакція на стрес цілком нормальна.

"А Вася / Петя / Маша вже вміють"

Дуже часта помилка більшості батьків - ставити в приклад однолітків. Це може дуже серйозно вплинути на самооцінку дитини, а всі люблячі батьки повинні прагнути розвивати в дитині індивідуальність.

"Ось зараз тато повернеться, буде тобі!"

Таким виховним способом можна дуже швидко перетворити тата в тирана, який повинен виступати в ролі поганого поліцейського. Також такою фразою, ви демонструєте, що не в змозі впоратися з ситуацією.

"Я обіцяю"

Досить часто дорослі "обіцяють" дітям будь-що, щоб ті скоріш залишили їх у спокої. Однак слід пам'ятати, що діти дуже вірять обіцянкам і розчаровуються в вас кожен раз, коли ви їх не виконуєте. 

"Тому що я так сказала"

Варто відмовитися від цієї "популярної" фрази. Інколи дорослим лінь пояснювати дітям причину заборони, тому вони ставлять крапку подібною фразою. Якщо ви не поясните дитині, чому потрібно припинити щось, дитина не перестане це робити.