Політика
13 квітня 2016
Гройсман був би гарним прем'єром років 10 тому, - нардеп
Сьогодні українське суспільство вимагає більшого.
news-image

Про це нардеп від БПП Сергій Лещенко розповів кореспондентові «Є!» в кулуарах Верховної Ради.

На запитання кореспондента, як він ставиться до кандидатури Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра, Лещенко відповів:

Мене взагалі здивувало те, що він показав свій характер в цих консультаціях з Порошенком, і відбив спробу нав'язати йому "наглядача" Ковальчука (першого заступника голови Адміністрації Президента - прим.ред.). Але все одно він не та людина, яка потрібна зараз Україні. Він був би хорошим прем'єром років 10 назад, коли був інший поріг очікування в суспільстві. Наприклад, хоча б знання англійської мови. Хто буде вести в уряді переговори з МВФ? Прем'єр не володіє, перший вищє-прем'єр - теж... Уже крок назад навіть у таких простих речах. Інший момент - терпимість до корупції. Я впевнений, що вона у нього вища, ніж того вимагає суспільство!

Він нагадав про чутки і розслідування в ЗМІ щодо структур і схеми, які знаходяться під  впливом Гройсмана.

Взагалі від нового уряду політику хотілося б побачити боротьбу з корупцією і проведення реформ "без оглядки на центри впливу, які є в українській політиці".

Але я в це не вірю, тому що цей уряд має маленький резерв: формально для коаліціі потрібно226 голосів, а реально потрібно для голосування мінімум 250, тобто потрібен постійний резерв у 25 голосів, - зізнався нардеп.

Тому, на думку Лещенка, через брак голосів коаліції потрібно буде постійно домовлятися з іншими фракціями, тобто корупція буде існувати всередині коаліції.

Читайте також: Гройсман домовився з «Народним фронтом», але був «план Б», - Лещенко