Події
14 квітня 2016
Порошенко: «Попереду важка робота, тому черги в крісло прем'єра не було»
Президент України Петро Порошенко оголосив про свою роль політичного модератора та подякував Арсенію Яценюку.
news-image

Президент Петро Порошенко у сесійній залі ВР виступив перед депутатами з промовою, передає кореспондент «Є!».

Він подякував Арсенію Яценюку "за його особистий внесок в цивілізоване розв'язання кризи, яка повністю відповідає європейським нормам політичної культури".

"Цей уряд втратив підтримку парламенту... Але жоден уряд не працював в таких надзвичайно складних умовах, ніж той, який сьогодні увійде в історію", - зазначив Президент.

Він також додав, що завдання перед новим урядом вражають своїми масштабами, тому "черги в крісло очільника Кабінету міністрів України не було". Порошенко торкнувся й питання ідеї технократичного уряду, яка була йому "симпатична", але не знайшла підтримки серед парламентарів. 

"Гройсман - політик нового покоління. А, я сподіваюся, завдяки вашому рішенню він стане наймолодшим прем'єром України. Це один з найкращих мерів України з рекордною підтримкою городян і топ-менеджер реформ в уряді..." -наголосив Порошенко.

Після цих слів Президент звернувся до ВР з проханням обрати прем'єр-міністра України і затвердити новий склад уряду в стислі терміни.

Також Петро Порошенко запропонував Степана Полторака знову на посаду міністра оборони України і Павла Клімкіна на посаду міністра закордонних справ.

"Цей військово-політичний тандем довів свою ефективність в побудові дієвої системи нац.безпеки і оборони , бо саме на президенті лежить відповідальність за нац.безпеку і оборону і за зовнішню політику України", - підкреслив він.

Порошенко також зазначив про продовження новим урядом курсу на європейську інтеграцію України. 

"Чого очікую від нового уряду? Того ж, що і все суспільство: початок зростання економіки та добробуту людей. Від стратегії виживання, яка була виправдана в 2014-15 роках, слід переходити до стратегії прискореного розвитку. Від затягування пасків до їхнього послаблення..." - зазначив Президент.

Він наголосив, що для зростання економіки найважливішою умовою є істотне покращення інвестиційний клімату, щоб" інвестори почували себе не як в холодній та байдужій тундрі, а як в комфортних вічнозелених субтропіках".